17 december 2021

Tips på aktiviteter under jul och nyår

Blir det snö och kallt är skidor, skridskor och pulka givet. Skridskor kan du åka inomhus i våra hallar. Biblioteket har meröppet varje dag och unga kan lära sig breakdance!

Långfärdsskridsko i solen.

Skridskor

I Fontanahallen och i Tyresö ishall finns det ut­ökade tider för allmänhetens åkning.

Här finns all information om att åka skridskor inom- och utomhus i Tyresö

Skidor

I Alby friluftsområde kan du åka längd­skidor. När det finns tillräckligt med snö och förutsättningarna är de rätta spårar vi elljusspåret på 4 km och en kortare slinga på 1 km på ängarna ner mot Albysjön. När kommunens maskiner spårat upp skid­spåren finns information på kommunens webbplats. Vi spårar inte på helger.

Åka skidor i Tyresö

Låna utrustning på Fritidsbanken

På Fritidsbanken på Granängsringen 65 kan du låna vinterutrustning gratis. Under jullovet är det öppet 27 december kl 14.00–19.00 och 3 januari kl 14.00–19.00.

Här hittar du Fritidsbanken i Tyresö

Gå på biblioteket varje dag

Du vet väl att om du har skaffat meröppet-behörighet så är biblioteken i Tyresö strand och Trollbäcken öppna för dig fram till klockan 21 alla dagar – även under julhelgerna! Läs mer om meröppet på bibliotekets webbplats eller fråga på biblioteket. På webbplatsen hittar du också bibliotekens alla öppettider.

Bibliotekets webbplats Länk till annan webbplats.

Jullovsbreakdance

För dig född 2010–2014. Breakdance för nybörjare. Breaking är en akrobatisk dans med mycket rum för självskapande. Det finns flera tillfällen att välja på den 3 och 4 januari. Gratis, men anmäl dig på kulturskolans webbplats så att du vet att du får plats.

Läs mer hos Kulturskolan

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 21 december 2021
Upp