21 september 2021

Nystart för kulturupplevelser i Tyresö!

Gå på bio, lär dig något nytt, byt ut gamla kläder mot nya, lyssna på föredrag eller ut och gå i Tyresös natur. Upplev saker tillsammans i vår egen, härliga kommun.

I oktober sparkar Tyresö igång sina verksamheter på allvar då restriktionerna lättas. Men redan nu i slutet av september finns det evenemang att gå på.

Några föredrag

”Rösträtten firar 100 år.” Föreläsning med författaren och historikern Anders Johnson på biblioteket i Tyresö centrum tisdag 21 september. Kommunens vattenstrateg Per Tholander berättar om olika vattenprojekt i Tyresåns sjösystem på olika platser utomhus i Tyresö, tre datum i september/oktober. Författarsamtal med Anna-Charlotta Gunnarson om kvinnorna som formade pophistorien, tisdag 5 oktober på biblioteket i Tyresö centrum.

Filmer på bio Forellen

I oktober öppnar bion för full salong. Men här är några filmer som visas redan nu i september med begränsat antal platser. ”Lena” ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina skådespelare Lena Nyman, tisdag 21 september. ”Vår i Paris” handlar om Suzanne en 16-årig tjej från Paris som tröttnat på vardagen, och träffar den 35-åriga Raphaël, onsdag 22 september. ”Alltid nära dig” – den ensamstående och dödssjuke fönsterputsaren John söker nya föräldrar till sin fyraårige son, torsdag 23 september. ”Ainbo, Amazonas väktare” (för barn) är berättelsen om en ung flicka som växte upp i den djupaste djungeln i Amazonas där hon kämpar för att rädda sitt paradis med hjälp av sina andliga djurvänner, söndag 26 september.

Äventyr utomhus

För dig som helst vill vara utomhus och röra på dig arrangeras flera vandringar: Naturguidning i Solbergaskogen 24, 25 september samt fyra olika vandringar i oktober. Den 25 september kan du också delta i en kulturvandring till torpplatser runt Tyresö centrum.

Studiecirklarna startar

Lär dig italienska, spela gitarr, luffarslöjd, fotografering, keramik… i höst startar flera kurser.

Digitala evenemang

Gå med i en digital bokcirkel om feministiska klassiker, eller delta i online-meetups för dig som vill utforska digitalt skapande.

Detta är bara några tips på vad du kan göra i Tyresö den närmaste tiden. Kolla in allt som händer i evenemangskalendern.

Här hittar du evenemangskalendern

Tyresö kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 21 september 2021
Upp