24 januari 2021

Unga kan åter träna inomhus

Efter regeringens senaste besked om restriktionerna med anledning av coronapandemin anpassar Tyresö kommun sina verksamheter och i vissa fall kan en del av restriktionerna lättas. Främst gäller det verksamheter inom kultur och fritid.

För all verksamhet gäller fortfarande att undvika trängsel och att följa myndigheternas råd och rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Från och med 25 januari kan föreningar som har verksamhet för barn och ungdomar födda 2005 eller senare idrotta organiserat såväl inom- som utomhus. Det gäller ishallar, inomhus-och utomhusanläggningar. Föreningar med verksamhet för personer födda 2004 eller tidigare får fortsatt idrotta organiserat utomhus.

Det här gäller nu:

 • Bibliotekslokalerna i Tyresö är stängda för vuxna förutom på torsdagar. Man kan ändå lämna, låna om och reservera böcker. Barn och ungdomar födda 2002 och senare är välkomna alla dagar i veckan.
  Antalet besökare är begränsat.
  Läs mer om bibliotekets tjänster under perioden länk till annan webbplats
 • Nyboda, Kringlans och Krusbodas fritidsgårdar har öppet. Café Bonza har öppet tisdagar och fredagar med max 8 personer i lokalen. Träffpunkt Strand har öppet utomhus måndag, onsdag och fredag. Alla gårdar har begränsning i antal besökare. Digital- och utomhusverksamhet fortsätter
 • Idrottsanläggningar inomhus (sporthallar, gymnastiksalar och ishall) är öppna för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper (för barn och unga födda 2002 och senare) samt för professionell idrottsverksamhet med begränsat antal besökare. Omklädningsrummen är stängda förutom för toalettbesök och handtvätt.
 • Idrottsanläggningar utomhus är öppna för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupper. Omklädningsrummen håller stängt förutom för toalettbesök och handtvätt.
 • Fritidsbankens lokaler har öppet, men med maxbegränsning för antal besökare.
  tyreso.se/fritidsbanken
 • Kulturskolans har nu öppet fysiskt, för nästan alla elever. Vissa restriktioner när det gäller orkesterverksamheten kvarstår
 • Fysiska evenemang som kommunen arrangerar är inställda. Även andra aktörers evenemang kan bli inställda.
  Se tyreso.se/evenemang för aktuell information
 • Kvarnhjulet, matsalar, gymnastiksalar och övriga bokningsbara möteslokaler hyrs inte ut tills vidare.
Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 24 januari 2021
Upp