22 december 2020

Inga biblioteksbesök under en månad

Biblioteken i Tyresö håller stängt till den 24 januari. Men du kan fortfarande lämna, låna om och reservera böcker. Läs om vad som gäller för lån och tjänster under tiden.

Biblioteket i Tyresö centrum samt filialerna i Trollbäcken och Strand är stängda till och med den 24 januari, eventuellt längre. Stängningen är en åtgärd för att bidra till att minska smittspridningen av covid-19. Det görs i enlighet med regeringens restriktioner om att kommuner ska stänga all icke nödvändig verksamhet till och med den 24 januari.

Vad ska jag göra med böcker jag har hemma?

Du kan låna om dina böcker via Mina Sidor på bibliotekets webbplats. Logga in med bibliotekskortsnummer eller personnummer och PIN-kod. Du kan också lämna tillbaka böckerna i bibliotekens bokinkast. Vi tar inte ut några förseningsavgifter under den här perioden.

Kan jag låna nya böcker?

Du kan inte komma in till biblioteket för att gå bland hyllorna och välja en bok. Däremot kan du reservera en bok via Mina sidor på bibliotekets webbplats. När du sedan fått meddelande om att boken finns att hämta, kontaktar du biblioteket via telefon eller e-post för att komma överens hur och när du kan hämta boken. Vi besvarar telefon och e-post så gott vi kan under helgfria dagar.

Telefon: 08-578 294 09
E-post: biblioteket@tyreso.se

Användare som brukar ta del av tjänsten ”Boken kommer”, kommer att få hjälp som vanligt.

Kan jag låna en dator?

Om det är nödvändigt att göra ett fysiskt besök för att till exempel låna en dator för att kunna utföra ärenden eller liknande, kan du boka ett besök på något av våra bibliotek

Hör av dig till oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig.

Telefon: 08-578 294 09
E-post: biblioteket@tyreso.se

Kan jag använda bibliotekets digitala tjänster?

Jajamen, du kan låna såväl film, som ljudböcker, e-böcker och tidskrifter hemifrån:

  • Cineasterna - Se strömmande film i e-tjänsten Cineasterna.
  • Biblio - Ladda ner appen där du kan lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker.
  • E-böcker - Låna och läs en e-bok via bibliotekets hemsida.
  • Pressreader - Läs tusentals tidningar och tidskrifter på många olika språk.
  • Världens bibliotek - Läs och lyssna på ditt språk.
En man sitter vid ett bord och håller i en läsplatta. En bok ligger uppslagen på bordet och det står en kaffekopp bredvid.
Sidan publicerad av: Maria Harvig
Senast uppdaterad: 29 december 2020
Upp