11 november 2020

Grym på att sjunga? Var med i Funkisfestivalen!

Nu är det dags att anmäla sig till 2021 års deltävling i Funkisfestivalen – kom och rocka loss!

Deltagaren Lena Löwgren vid Tyresös deltävling 2020

Deltagaren Lena Löwgren vid Tyresös deltävling 2020.

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. En sångtävling som till stor del fungerar som den ”vanliga” melodifestivalen, med lokala deltävlingar, semifinal och en riksfinal. 2021 blir fjärde året i rad som Tyresö deltar i denna fantastiska tillställning fylld med glitter, glamour och glädje! Varmt välkommen med din anmälan!

Anmäl dig till Tyresös deltävling

Läs mer och anmäl dig till Funkisfestivalen

Sista dag för anmälan är den 14 december 2020.

Förinspelade bidrag i årets deltävling

På grund av risken för smittspridning av coronaviruset, kommer Funkisfestivalens deltävling i Tyresö 2021 att visas digitalt. Det betyder att alla personer som deltar, kommer att få spela in sina bidrag i slutet på januari 2021. Alla deltagare får sjunga till en liveorkester vid inspelningen.

Livesänd delfinal

Den 8 februari 2021 sänder vi delfinalen live, med en programledare som håller i programmet. Under delfinalen spelar vi upp de förinspelade bidragen och utser en vinnare i direktsändning.

Semifinal och final

Den person som vinner i Tyresös deltävling kommer att få representera Tyresö i en semifinal i vår. Därefter går tolv bidrag vidare till den stora finalen som går av stapeln i höst. Både delfinal och riksfinal kommer troligtvis att genomföras digitalt, med förinspelade bidrag.

Funkisfestivalens deltävling anordnas av Tyresö kommun i samarbete med föreningen Funkisglädje Länk till annan webbplats..

Välkommen att delta i årets fest!

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 13 november 2020
Upp