11 mars 2020

2020 års kulturstipendiater utsedda

Keramikern och konstnären Mélanie Baker Hörnstein och konsthantverkaren Amandine Coget har tilldelats Tyresö kommuns kulturstipendium på 15 000 kronor vardera. Stipendierna delas ut på Sveriges nationaldag den 6 juni 2020.

Melanie, kulturstipendiat

Mélanie Baker Hörnstein, keramiker och konstnär
Tyresös kulturstipendium på 15 000 kr tilldelas konstnären och keramikern Mélanie Baker Hörnstein, som ett stöd till den verksamhet hon bedriver i sin verkstad på Brevikshalvön i Tyresö. Mélanie är keramiker på heltid och mest känd för sina karakteristiska och vackra vaser som hon gör från grunden från drejningen till glasyrtillverkning och bränning. Mélanies konstverk syns även utanför Tyresö bland annat i olika inredningsreportage och som medlem i Konsthantverkarna i Stockholm. Mélanie kommer att ställa ut i Tyresö konsthall hösten 2020.

Amandine, kulturstipendiat

Amandine Coget, konsthantverkare
Tyresös kulturstipendium på 15 000 kr tilldelas konsthantverkaren Amandine Coget för att kunna genomföra ett projekt med handgjorda plädar med garn från Uddby gård. Tillverkningen av plädarna kommer till större delen vara tillverkade i Tyresö. Under namnet Fibraquarelle lanserar hen sig professionellt via webb och sociala medier. Förutom plädar tillverkar Amandine, handdukar, sjalar, tallriksunderlägg med mera. Amandine fanns representerad med två konstverk i konsthallens julsalong 2019.

Läs om Tyresö kommuns kulturstipendium

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 12 mars 2020