14 oktober 2019

Gratis naturguidning söndag 17 november

Ta med matsäck, och följ med på en tur. Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Människan och skogen – Naturguidning vid Gammelström och Tyresta

Den svenska folkkulturen är djupt förbunden med skogslandskapet. I skogen har människor bott, jagat, sökt skydd, samlat ved, fiskat, eldat och kolat. Här gick boskapen på bete och här byggdes fäbodar och timmerkojor. Av björkens näver flätades skor och kontar och av albarken gjorde fiskaren masklådor.
Idag kalhuggs värdefulla skogar och skogens biologiska mångfald urholkas. Vad händer med Näckens förtrollande musik, huldran som en gång gömde sig bland murkna stubbar och skogens alla tomtar och troll när de gamla sjumilaskogarna försvinner?
I Tyresta finns Sveriges största urskog söder om Dalälven. Vi vandrar från Gammelström in i Tyrestaskogen på smala stigar och mossklädd mark och njuter av gammelskogen.
Cirka 3 timmar inklusive matsäckspaus.
Cirka 4 km.
Samling: Busshållplats Nyfors (buss 873) kl 13.30. Vi avslutar på samma plats.

Martina Kiibus naturguide visar på kartan.

Ingen föranmälan krävs!

Vi genomför guidningarna i alla väder och oavsett antal deltagare. Ta med matsäck, rejäla skor eller stövlar och kläder efter väder. Terrängen är ojämn och stundtals lite kuperad. Vid de lättvandrade turerna går vi i lite jämnare terräng i ett lugnt tempo. För mer information kontakta vår naturguide.

Sidan publicerad av: tekniska@tyreso.se
Senast uppdaterad: 15 oktober 2019
Upp