13 juni 2019

Sommarlov! Här får du tips på aktiviteter

I Tyresö finns mycket att göra för lediga skolbarn. Det blir öppen cirkusskola, sommarkollo i Alby med bad, paddling, lek och idrott, och kulturskolans musikalkollo. Biblioteket dyker upp på olika platser i Tyresö i sommar – håll utkik efter pop up-biblioteket!

Aktiviteter på biblioteket

På alla tre biblioteken kan du som är mellan 7 och 16 år låna böcker på långlån och snacka om dem med andra på Sommarboken-träffar. De mindre barnen, 2–6 år, kan vara med på MiniSommarboken med högläsning.

Pop up-biblioteket är ett bibliotek på hjul. På fredagarna cyklar bibliotekarierna runt till olika hållplatser och pratar och lånar ut böcker.

Här hittar du pop up-biblioteket i sommarlänk till annan webbplats

Öppen cirkusskola

Kulturskolan bjuder in till öppen cirkusskola med Cirkuspiratens cirkuspedagog torsdag 4 juli kl 13.00–15.00. Prova på att gå på lina och jonglera. Vi håller till i Skateparken längs Wättinge gårdsväg, nedanför Bollmoradalens kyrka. I händelse av regn går vi in i kulturskolans lokaler i Kvarnhjulets A-hus alldeles intill.

Aktiviteter med fritidsgårdarna

Vecka 25–33 Sommarcafé på Nyboda fritidsgård, Pluggvägen 6 D-E. Söndag–fredag kl 18.00–23.00.

Vecka 25–33 Skatecaféet i skateparken håller öppet tisdag–lördag kl 12.00–18.00. Förutom att skejta i parken kan du spela basket på en plan bredvid. Basketbollar och inlines finns att låna. Skateparken ligger längs Wättinge gårdsväg, nedanför Bollmoradalens kyrka.

Vecka 26–33 Summerchallenge: prova på olika idrotter, spela fotbollsdart, hoppa hoppborg, var med på våra roliga tävlingar. Tisdag–lördag kl 12.00–18.00. OBS! Vi har pop up-verksamhet på olika ställen i kommunen, exakta platser meddelas via fritidsgårdarnas och kommunens Facebook.

Två tjejer badar med badring.

Foto: Jörgen Wiklund, scandinav.se

Sommarkollo och musikalkollo

Fritidsgårdarna har sommarkollo för dig som går eller ska börja årskurs 4–6. Start måndag 17 juni.

Och i augusti har Kulturskolan musikalkollo för dig som är 9–13 år.

Läs mer om kollo och hur du anmäler dig

Hitta sommarlovsaktiviteter

Fler sommarlovsaktiviteter finns i vår evenemangskalender – välj kategorin ”Lovaktiviteter”.

Sommarlovsaktiviteter i kalendernlänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 juni 2019
Upp