Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här
09 maj 2019

Riddarkamp, gycklare och medeltida marknad

Den dramatiska kampen mellan två systrar är temat på årets tornerspel när det åter är dags för Tyresö medeltidsdagar. Den 25–26 maj klockan 11–17 blir det tornerspel, marknad, mat, underhållning och aktiviteter för hela familjen ute på Lilla Tyresö.

Det är den femtonde gången som Tyresö kommun ordnar folkfest på medeltidstema. Ett stående inslag är tornerspelet där varje riddares skicklighet hyllas eller buas ut av publik. På området kan man smaka spännande tidsenlig mat, prova att svinga ett svärd, tova eller spela musroulette. På marknaden finns lädervaror, bärnsten och smide och mycket annat till försäljning. De som har medhavd picknick kan sitta ner under de blommande äppelträden. Narrarna underhåller båda dagarna med spex och tokerier, sång, musik och skådespel. Rabatt vid förköp.

Läs mer om Tyresö medeltidsdagar

Kvinna rider på en häst under Tyresö medeltidsdagar.

Det här året är det kampen mellan två systrar som är tornerspelets tema. Vem ska vinna makten och härligheten? Och är det styrka och snabbhet eller list som till sist fäller avgörandet? Foto: Bo Hedman

Sidan publicerad av: Helena Åberg
Senast uppdaterad: 27 maj 2019
Upp