Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här
05 mars 2019

All digital week – bli digital du också

All Digital Week är en europeisk kampanjvecka för ökad digital delaktighet. Den äger rum den 25–31 mars och här i Tyresö erbjuds det allt ifrån föreläsningar till teknikstöd på biblioteken.

Logotyp

Huvudtemat under veckan är att främja mediekunnighet, skapa trygghet och tillit till teknik och förbättra anställningsbarhet. Biblioteken i Tyresö och föreningen SeniorNet Tyresö står för flera programpunkter.

PROGRAM

Allmän datorhjälp med SeniorNet Tyresö

Tid: Måndag 25 mars kl 14.00–16.00
Plats: Trollbäckens bibliotek, Kumla allé 7
SeniorNets webbplats:

https://tyreso.seniornet.se/länk till annan webbplats

Digitala Torget

Här får du snabb hjälp med dina digitala problem. Har du svårt att skicka ett mejl, har du glömt bort någon av dina inloggningsuppgifter, förstår du inte vad du ska göra på Facebook, vet du inte hur man tar en bild med mobilen eller behöver du hjälp med e-böcker? Personal från biblioteket finns på plats för hjälp och vägledning. Ta gärna med din surfplatta, mobil eller bärbara dator.
Tid: Onsdag 27 mars kl 13.00–14.00
Plats: Biblioteket i Tyresö centrum
Arr: Tyresö kommun

Allmän datorhjälp och släktforskning

Tid: Onsdag 27 mars kl 15.30–17.30
Plats: Tyresö gymnasium
Arr: SeniorNet Tyresö

Föreläsning med Barbro Westerholm

SeniorNet Tyresö tillsammans med Tyresö bibliotek bjuder in till föreläsning med Barbro Westerholm, riksdagens ”grand old lady”. Ämnet blir ”Årsrika idag och i morgon" samt "Seniorer och IT-samhället”.
Tid: Fredag den 29 mars kl 15.00–16.45
Plats: Programrummet, biblioteket i Tyresö centrum
Arr: SeniorNet Tyresö

Digitala första hjälpen

Biblioteket erbjuder dig en timmes personlig vägledning och hjälp för att lära dig mer om Internet och e-tjänster. Boka in dig genom att ringa till biblioteksassistent Carlo Olsson Nyhammar på telefon 08-578 280 46 eller e-posta:

Carlo.OlssonNyhammar@tyreso.se

Arr: Tyresö kommun

Läs tidningar från hela världen - gratis!

Nu blir det enklare att läsa tidningar och tidskrifter digitalt. Med hjälp av ditt bibliotekskort hos Tyresö bibliotek, och via appen Pressreader, får du tillgång till 5 000 olika dagstidningar och tidskrifter på 60 olika språk.

Så här gör du. Du laddar ner appen Pressreader som finns gratis på App Store och Google Play och loggar in på appen via bibliotekets nätverk. När du öppnar appen känner den av att du är på ett bibliotek. En grön kaffekopp i appen visar att du är korrekt ansluten. Nu kan du läsa och ladda ner valfritt antal tidningar. Lämnar du biblioteket kan du fortsätta ladda ner nya tidningar hemifrån under tre dygn (72 timmar). Det går bra att låna en dator eller surfplatta på biblioteket eller ta med sig en egen.

Om du är hemma eller utanför biblioteket loggar du in på bibliotekets hemsida och letar upp sidan med Pressreader under Vi erbjuder/Fria webbresurser.

http://bibliotek.tyreso.selänk till annan webbplats

Arr: Tyresö kommun.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 1 april 2019
Upp