25 januari 2019

Lämna förslag på pristagare

Varje år delar Tyresö kommun ut kultur- och idrottspriser för att uppmärksamma föreningar och personer som gjort fina insatser under året som gått. Skicka in förslag på din favorit senast 31 januari.

Vem tycker du är en värdig vinnare? Kanske är det din dotters unga, engagerade tränare du tänker på? Eller är det din granne som outtröttligt arbetar för att kulturlivet ska blomstra eller killen i klubben som nått goda resultat i sin sport?

Alla Tyresöbor är välkomna att lämna in förslag.

Kultur- och idrottspriser i flera kategorier

Priserna gäller för prestationer under 2018. Det finns en lång rad olika kategorier att välja mellan. Var noggrann när du skriver din motivering så får juryn ett bra underlag när de sedan nominerar tre personer eller föreningar i varje kategori. Juryn, som består av politiker i kultur- och fritidsnämnden, utser de slutgiltiga vinnarna. Vilka de är som kammar hem priserna avslöjas först på kultur- och idrottsgalan fredag den 15 mars 2019.

OBS! Du behöver inte uppmana dina föreningskompisar att skicka in namn på samma person eller förening flera gånger. Juryn går igenom alla inskickade förslag och gör en samlad bedömning.

Läs mer om kultur- och idrottsprisernas kategorier och skicka in ditt förslag

Kulturstipendier

Föväxla inte kultur- och idrottspriserna med Tyresö kommuns kulturstipendium som också delas också på kultur- och idrottsgalan. För stipendierna är det särskilda bestämmelser som gäller. Kulturstipendierna har till syfte att stimulera kommunens kulturella liv och att vara uppmuntran och stöd åt kulturellt verksamma personer i kommunen. Sista ansökningsdag för kulturstipendierna är 31 januari.

Läs mer om kulturstipendierna och ansök här

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 25 januari 2019
Upp