05 november 2018

Nyöppning av Trollbäckens bibliotek

En äldre kvinna läser en bok för ett litet barn.

Biblioteket - en mötesplats för alla åldrar. Foto: Pixabay.

Lördag den 17 november klockan 13.00 öppnar Trollbäckens bibliotek på sin nya adress Kumla allé 7. Trollbäckenbor och andra nyfikna är välkomna på invigningen.

På programmet står trolleri och mingel för hela familjen med trollkarl Jonas Södergren, ballonger till barnen och lättare förtäring. Lotta Stjernfeldt (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande, håller tal och klipper band.

– Den nya placeringen är ett steg i rätt riktning mot ett mer centrumnära läge för biblioteket i Trollbäcken. Vår strävan är att det ska bli en naturlig mötesplats för alla åldrar, säger Lotta Stjernfeldt.

Det var i våras som bibliotekets lokaler på Vendelsövägen stängdes för att byggas om till förskola. I väntan på en permanent lösning för bibliotekets del beslöts att verksamheten skulle flyttas till temporära lokaler på Kumla allé. Under sommaren renoverades de och nödvändiga anpassningar gjordes.

Susanne Gunnarsson. Foto: Ryno Quantz.

De senaste månaderna har personalen har haft en hektisk tid med att packa upp alla kartonger och komma i ordning. Hur rummen ska se ut är dock ännu inte helt klart. Susanne Gunnarsson, bibliotekschef i Tyresö kommun, är öppen för förslag:

– Vi vill gärna ha en dialog med våra besökare och utforma biblioteket tillsammans. Jag gillar tanken på att verksamheten utvecklas utifrån Tyresöbornas önskemål och behov.

Ett bibliotek som ligger centralt i Trollbäcken har diskuterats flitigt under många år.

– Det är jättekul att vara på plats på Kumla allé, fortsätter Susanne Gunnarsson. Nu hoppas vi att riktigt många kommer till invigningen och firar med oss!

 

Läs mer om biblioteksflytten i en nyhet från 4 maj 2018:

Mer centralt läge för Trollbäckens bibliotek 

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 5 november 2018
Upp