29 november 2017

Nytt bokprojekt – Tyresö under tusen år

Snart kan vi se fram emot en ny bok om Tyresös långa historia. – Det är ett väldigt spännande material vi fått ta del av, säger Iréne Hededal, chef för utvecklingsförvaltningen i Tyresö kommun.

Det är den nybildade Kulturföreningen Tyresö tusen år som har fått ett projektbidrag på drygt 400 000 kronor beviljat från kultur- och fritidsnämnden. Bidraget ska möjliggöra att boken som går under arbetsnamnet "Tyresö under tusen år" kan ges ut. Stödet ska gå till kostnader för språkgranskning, layout, kartor och tryck.

Initiativtagare är författaren och hembygdsforskaren Harald Berg som har lagt ner många års ideellt arbete på det omfattande materialet. Susanne Gunnarsson, kultur- och bibliotekschef, har under det senaste året haft en dialog med föreningen angående bokprojektet.

Måndag den 27 november undertecknades avtalet mellan Harald Berg och Iréne Hededal. Dick Bengtson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Lena Guthe, kultursekreterare med lokalhistorisk kännedom, medverkade också när avtalet skrevs på. Om allt går enligt planen är boken färdig för bokhandelsdiskarna 2019.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 22 februari 2018
Upp