27 maj 2024

Två nya Hälsans stig i Tyresö

Nu finns två nya Hälsans stig i Tyresö – lättillgängliga och tydligt markerade promenadslingor som underlättar och inspirerar till rörelse varje dag.

centrumslingan hälsans stig

Promenadslingorna tar dig runt Stadsparken och centrum, samt runt Kolardammarna i utkanten av Alby naturreservat. Slingorna har ingen början eller slut och du väljer själv hur långt du vill gå. Det går utmärkt att ta sig fram även med rullstol eller rullator. Den 27 maj hölls invigningen i Stadsparken.

Anita Mattsson och Emelie Hedberg

Anita Mattsson och Emelie Hedberg.

– Det ska vara enkelt att få en daglig dos motion varje dag, oavsett fysiska förutsättningar. Vi är glada att ha två nya Hälsans stig på plats i Tyresö, det är ett välbekant koncept för många och ett bra initiativ för att främja folkhälsan, säger Sanna Svidén, chef på enheten för fritid och friluft i Tyresö kommun.

Maud Molander från Riksförbundet HjärtLung, som ligger bakom konceptet Hälsans stig i Sverige, deltog i invigningen. Hon berättde att det för närvarande finns 160 slingor runtom i landet men att Tyresö är först ut med att anlägga två på en gång.

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och kultur- och fritidsnämndens tillträdande ordförande Emelie Hedberg (M) fick äran att inviga slingorna.

– Jag tänker att Hälsans stig kan stärka både kropp och själ, det är några kilometer där vi kan fokusera på här och nu. Att främja hälsan är vårt gemensamma ansvar och jag är glad att vi tillsammans kan ta de första stegen, sa Emelie Hedberg.

Efter en kort uppvärmning med Tyresö kommuns balansskola bjöds det därefter in till premiärpromenad för närvarande Tyresöbor och kommunens representanter.

kolardammslingan Hälsans stig

Kolardammslingan ansluter till Centrumslingan bakom Fårdala skola.

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 31 maj 2024