02 maj 2023

Förskolepedagoger fick Önskedans

I höstas utlystes möjligheten för verksamheter i Tyresö att önska en dansupplevelse med Tyresös kommunkoreograf Robin Jonsson. Några som nappade var de kommunala förskolorna.

förskolepedagoger dansar

Önskemålet från förskolorna var en workshop för pedagogerna, för att ge dem mod och verktyg att använda dans i verksamheten.

– När jag såg erbjudandet om att önska en dansupplevelse blev vi ju lyriska. Vi ser ett behov av att inspirera och ge våra pedagoger verktyg så att de vågar använda sig av dans som uttrycksform tillsammans med barnen, säger Malin Ljungberg, verksamhetsutvecklare på Tyresös kommunala förskolor.

Under ledning av Robin Jonsson fick pedagogerna utmana sig själva och försöka hitta en egen känsla av rörelser tillsammans med musik.

– Tanken var att ge dem inspiration att själva dansa för deras eget nöjes skull och framförallt hitta en lätthet till dans, berättar Robin Jonsson.

förskolepedagoger dansar

– Det var en fantastisk stämning och det gick att känna pedagogernas energi i rummet. Jag tror och hoppas att många kommer ta med sig den positiva energin från Önskedansen och våga erbjuda barnen dans som uttryck ännu mer i våra förskolor framöver och även samtala mer medvetet kring konst, kultur och dans, säger Malin Ljungberg.

Läs mer om kommunkoreografprojektet och vilka andra verksamheter som blev utvalda för en Önskedans.

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 2 maj 2023