28 november 2022

Brand i Stimmets skola

Det brann i Stimmets skola natten till måndag 28 november. Stimmets grundskola är evakuerad till gamla Fornuddens skolas lokaler.

Anpassad skola/grundsärskola är evakuerad dels till Nyboda skola, dels till tomma lokaler på Björkbacken.

Förskolan Stimmets barn och personal har sin verksamhet på förskolan Vattenhjulet.

Vårdnadshavare informeras löpande via lärplattformen Vklass.

Brandplatsen

Arbete med att forsla bort bråte pågår. När allt är bortforslat kan ventilationen i skolan testas. Vänligen respektera avspärrningarna vid platsen.

Många som hör av sig till kommunen undrar över hanteringen av branden och varför det förekom brandrök flera dagar efter branden. Så här förklarade Södertörns brandförsvarförbund:

– Vi har avslutat vår räddningsinsats på Stimmets skola men det är enligt uppgift fortsatt påtaglig rökutveckling i området. Vi får fortfarande många samtal från oroliga medborgare i kommunen då brandröken kan kännas på långt håll. Känner du obehag av lukten – gå in och stäng fönster, dörrar och ventilation, säger Daniel Kaissidis, vakthavande befäl Södertörns brandförsvarsförbund.

Kommunen har dialog med räddningstjänsten i fortsatt arbete kring skadeplatsen och har fått rådet att inte lägga på vatten. Om det gjordes skulle kontaminerat vatten rinna ner i dagvattenbrunnarna och röken skulle öka i intensitet.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 5 januari 2023