14 november 2022

Byte av e-tjänster för bygglov

Den 1 december upphör den befintliga e-tjänsten MittBygge. Om du har ett avslutat ärende via MittBygge där du laddat upp filer som du vill ha kvar, behöver du spara ned dem i god tid innan den 30 november. Avslutade ärenden följer inte med till det nya systemet.

Kvinna med dator

Under hösten pågår ett omfattande arbete med att byta e-tjänster för bygglov. De nya e-tjänsterna kommer att bidra med ett smidigare förfarande och kortare ledtider för både dig som söker bygglov och för oss som handlägger era ärenden. Du som bygglovssökande kommer att få en bättre överblick över ditt ärende och du kommer att kunna följa byggärendet genom att logga in i e-tjänsterna.

De nya e-tjänsterna för bygglov lanseras den 12 december.

Hör bygglovschefen Monica Juneheim berätta mer om de nya e-tjänsterna för bygglov Länk till annan webbplats.

  • Den 10 oktober stängdes den befintliga e-tjänsten (MittBygge) ned för nya ansökningar och upphör helt den 1 december. Det är möjligt att komplettera befintliga ärenden till den 30 november.
  • Nyinkomna ärenden efter den 10 oktober fram till den 30 november hanterar vi utanför e-tjänsten, det innebär att du gör din ansökan via pappersblankett
    Blanketter bygglov Länk till annan webbplats..
  • Om du har ett avslutat ärende via MittBygge där du laddat upp filer som du vill ha kvar, behöver du spara ned dem i god tid innan den 30 november. Efter den 30 november kommer du inte komma åt dina tidigare ärenden eller uppladdade filer.
  • E-tjänsterna för bygglov byts ut och uppdateras, vilket innebär ett uppehåll mellan 1 och 11 december.

Vi ber dig att avvakta med att skicka in din ansökan under uppehållet mellan 1 och 11 december tills den nya bygglovsprocessen och de nya e-tjänsterna är åter i drift den 12 december. De nya e-tjänsterna kommer att göra det mycket enklare både för dig som sökande och för oss som handlägger dina ärenden.

Du som har avslutade ärenden i den befintliga e-tjänsten MittBygge behöver spara ned filer du vill behålla innan den 30 november (då MittBygge upphör den 1 december). Du som har ett pågående ärende behöver inte göra något, utan allt flyttas med till de nya e-tjänsterna.

I framtiden kommer alla bygglovsärenden hanteras via de nya digitala e-tjänsterna.

Om du behöver komma i kontakt med bygglovsenheten går det bra att skicka e-post till bygglov@tyreso.se eller ringa till Servicecenter 08-578 291 00.

Sidan publicerad av: Anni Lindblad
Senast uppdaterad: 15 november 2022