15 juni 2022

Spela minigolf och gymma i Granängsringen

Nu kan du spela minigolf alldeles gratis i Granängsringen. Ett utegym finns också för den som vill träna. Marie Åkesdotter, styrelseordförande för Tyresö Bostäder och Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, invigde nyligen gymet och den nio hål långa banan.

Marie Åkesdotter klipper bandet

Anita och Marie i samarbete.

I samverkan med Tyresö Bostäder (TYBO), föreningar, polis, näringsliv och de boende i Granängsringen arbetar kommunen med att öka tryggheten i området. En välkomnande och trygg utemiljö är en av flera insatser som görs. Efter förslag från boende har TYBO färdigställt ett utegym och anlagt en minigolfbana i området som är gratis för alla att använda. Klubbor och bollar finns att låna hos Fritidsbanken för den som vill spela.

Tillgängligt för alla

– Att Granängsringen blir en lika trygg plats som alla andra ställen i kommunen är viktigt för oss. Jag tror att minigolfen och gymet kan bidra på ett positivt sätt till att fler tar del av den fantastiska och unika miljön som finns här, både de som bor här idag men även andra Tyresöbor, säger Anita Mattsson.

Marie Åkesdotter uttryckte glädje över att det nu finns fler gratis aktiviteter tillgängliga för alla att ta del av.

– Tyresö Bostäder månar om våra hyresgäster. Nu har vi invigt en minigolfbana och ett utegym i Granängsringen. Det är bra komplement till områdets andra aktiviteter för stora och små. Vi har tidigare byggt grillplatser och skapat en yta för odling, vilket varit mycket uppskattat och ökat vuxennärvaron i området. Belysningen har vi jobbat mycket för både trivsel och trygghet.

Entusiastisk Granängsbo.

Efterlängtad aktivitet

Gunnel Samuelsson har länge sett fram emot att kunna låna klubbor och spela minigolf.

–Jättekul att de har anlagt en bana här i Granängsringen. Jag kommer spela ofta och ta med mig en vän som behöver komma ut och aktiveras, säger Gunnel Samuelsson.

Samverkan krävs för ökad trygghet

Tomas Olausson från Tyresö kommun är projektledare för satsningen på ett tryggare Granängsringen.

– Arbetet med ett tryggare Granängsringen fortsätter på flera plan. Just nu renoveras en lokal som ska kunna användas både av privatpersoner och föreningar. Vi planerar för en café-verksamhet och jag hoppas lokalen blir en mötesplats för både unga och äldre.

Tomas Olausson menar att arbetet behöver bedrivas långsiktigt och från flera håll. Det handlar till exempel om att ungdomar ska klara skolan, ha en meningsfull fritid och att så många som möjligt kommer ut i arbete.

– För att åstadkomma en förändring är samverkan avgörande. Kommunen, TYBO, polisen, föreningar, boende – alla behöver hjälpas åt.

Här kan du läsa mer om arbetet med Ett tryggare Granängsringen

Sidan publicerad av: Daniel Axelsson
Senast uppdaterad: 15 juni 2022