03 maj 2022

Cynthia Runefjärd blir ny kommundirektör i Tyresö

Cynthia Runefjärd blir ny kommundirektör i Tyresö, med början den 15 augusti. Hon kommer närmast från en roll som socialchef och utbildningschef i Kungsbacka kommun.

Cynthia Runefjärd

Cynthia Runefjärd. Foto: Kungsbacka kommun

Cynthia Runefjärd har en bakgrund inom utbildningssektorn och har arbetat inom flera olika kommunala verksamhetsområden såsom utbildning, kultur och fritid samt socialsektorn. Hon har lång erfarenhet av ledaruppdrag i Hultsfreds kommun, Göteborgs stad och Kungsbacka kommun. 

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget som kommundirektör i Tyresö. Det ska bli både roligt och utmanande att få lära känna kommunen och medarbetarna och bidra till den fortsatta utvecklingen och samhällsnyttan, säger Cynthia Runefjärd.

Rekryteringen av ny kommundirektör har genomförts gemensamt av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S), 1:e vice ordförande Mats Lindblom (L) och 2:e vice ordförande Anki Svensson (M).

– Det är fantastiskt roligt att Cynthia Runefjärd, med sin kunskap och breda erfarenhet, valt att komma och vara en del av vår kommun. Jag känner mig trygg i att hon kommer att bidra på ett positivt sätt och fortsätta att leda kommunen på vår inslagna väg, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson.

Cynthia Runefjärd börjar sitt nya uppdrag den 15 augusti. Hon ersätter tillförordnad kommundirektör Elin Waltersson, som i sin ordinarie roll är kontorschef för stöd- och servicekontoret.

Sidan publicerad av: Marielle Landell
Senast uppdaterad: 3 maj 2022