19 december 2020

Nya restriktioner – bibliotek, idrottshallar och fritidsgårdar berörs

Från och med söndagen den 20 december stänger Tyresös bibliotek och idrottshallar. Dessutom stänger alla fritidsgårdar utom Nyboda fritidsgård. Stängningen är en åtgärd för att bidra till att minska smittspridningen i samhället.

Regeringen meddelade den 18 december att en rad restriktioner skärps inför jul- och nyårshelgen. Bland annat ska kommuner stänga all icke nödvändig verksamhet.

I Tyresö innebär det att:

  • Biblioteken stänger från och med den 20 december. I början av vecka 52 kommer möjligheter att ha öppet för viss service att ses över.
  • Nyboda fritidsgård håller öppet, men alla andra fritidsgårdar och träffpunkter stänger från och med den 20 december. Fritidsledarna kommer att flytta utomhus under perioden för att se till att ha en ökad vuxennärvaro bland ungdomar som rör sig utomhus. Antalet personer som får vistas i Nyboda fritidsgårds lokaler kommer att begränsas för att undvika trängsel och för att kunna ha en coronasäker verksamhet.
  • Idrottshallarna stänger för all verksamhet, undantaget är professionell idrottsverksamhet. Detta inkluderar även ishallen.
  • Idrottens utomhusanläggningar stänger för organiserad träning men håller öppet för spontanidrott, men omklädningsrummen stänger.
  • Fritidsbanken stänger sina lokaler, men ser över möjligheterna till att ha öppet för lån utomhus.

De nya åtgärderna gäller till och med den 24 januari, men kan komma att förlängas.

Mer information om vilka restriktioner som gäller just nu:
Krisinformation.selänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 19 december 2020
Upp