23 juni 2020

Arbetsmarknadsministern berömde ungdomar i Granängsringen

Tisdagen den 23 juni besökte arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) Tyresö och träffade feriejobbande ungdomar som rensar upp, målar och gör fint i Granängsringen.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark pratar med ungdomar

Trots coronatider har Tyresö kommun lyckats få fram 200 feriejobb till Tyresös ungdomar. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark uppmärksammade projektet Tillsammans för Granängsringen som är ett samarbete mellan Tyresö kommun och det kommunala bostadsbolaget Tyresö Bostäder. 75 ungdomar mellan 16–17 år jobbar för att lyfta området. Ungdomarna utför arbetsuppgifter för att öka trivseln och tryggheten som att måla, snickra, rensa ogräs och röja sly. De har även större projekt som att måla områdets gångtunnlar.

Första jobbet viktigt

Arbetsmarknadsministern pratade med ungdomarna om hur bra det är att börja arbeta på sommaren och få både arbetserfarenhet och gemenskap. Ungdomarna passade på att fråga ministern om vad som är viktigt för att få arbete och vad hon är mest stolt över att ha åstadkommit. Då nämnde hon att hon bland annat är stolt över de 180 miljoner regeringen satsat för att ge kommuner ökad möjlighet att skapa feriejobb för ungdomar. Jobb hon nu fick se och berömde ungdomarna för.
Arbetsmarknadsministern pratade även med kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson och andra representanter för Tyresö kommun och Tyresö Bostäder.

Satsning på Granängsringen

Projektet är en del av satsningen Ett Tryggare Granängsringen där kommunen, Tyresö Bostäder och Polisen tillsammans med föreningar och de boende tar ansvar för att öka tryggheten i området. Bland annat har Polisens ökat sin närvaro, belysningen förstärkts, flera vandringsgrupper startats, fiber installerats till alla, sopsug med källsortering installerats med fina markarbeten till och en enkät besvarats av boende för vad de vill få till i området. Och mer är på gång.

Läs mer på www.tyreso.se/etg Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Annika Röed
Senast uppdaterad: 25 juni 2020