15 maj 2020

Nu satsar vi på Granängsringen

Ett tryggare Granängsringen

Nu ökar vi tryggheten i Granängsringen och genomför satsningar tillsammans med Tyresö Bostäder, Polisen, boende, föreningar och näringsliv. Målet är att ringen ska bli tryggt och ett nav för aktiviteter och evenemang.

Polisen har ökat sin närvaro för att få ned brottslighet och användning av narkotika. Utemiljön har trygghetsanpassats och snyggats till. Fler idrottsföreningar lägger träningar i området och en ny sopsugsanläggning med källsortering blir klar till sommaren. Även i sommar jobbar ungdomar med att måla, klippa gräs, kratta, snickra, plantera och mycket mer. Vi vill ha fler och aktiva trygghetsvandringsgrupper. En Fritidsbank ska starta upp där man gratis kan låna sport- och fritidsprylar, såsom fotbollsskor och skridskor.

– I sommar kommer föreningar att ha Summer Challenge 2020 i Granängsringen tisdagar till lördagar med olika spontanidrottsaktiviteter, berättar Tomas Olausson, chef för Tyresö kommuns fritidsgårdar och även samordnare för satsningen Ett tryggare Granängsringen.

– Och, om pandemin har lagt sig, kommer vi förlänga Tysammansdagen i Granängsringen till att bli en hel helg med aktiviteter och festligheter den 22 till 24 augusti, sägerTomas Olausson.

Enkät till boende att tycka till

För att involvera och ta del av vad de boende i Granängsringen tycker är viktigt, har vi skickat ut en enkät med förslag på vad de vill ha i området, till exempel ett allaktivitetshus, padelbana, portvärdar, stor naturlekplats, utegym eller en utescen för evenemang. De boende kan tycka till och prioritera.

Läs mer om satsningen, vad som har gjorts och vad som planeras på tyreso.se/etg

Bor du i Granängsringen men inte fått något mejl, gå in här och svara på enkäten Länk till annan webbplats.


Tryggare Granängsringen
Sidan publicerad av: Annika Röed
Senast uppdaterad: 27 maj 2020