27 mars 2020

Tyresö kommun och Svenska kyrkan i samarbete för att hjälpa äldre

I och med coronapandemin är många äldre och andra riskgrupper isolerade och behöver stöd. Det kan handla om matinköp, få ut medicin från apoteket, gå ut med hunden eller något annat. Om du inte har någon annan som kan hjälpa till, kan du vända sig till Svenska kyrkan i Tyresö som kopplar ihop dig som behöver hjälp med personer som anmäler sig som volontär.

En kvinna som handlar mat.

Volontärer som hjälper till

Svenska kyrkan i Tyresö samordnar privatpersoner som vill jobba som volontärer med personer som behöver hjälp med exempelvis matinköp. För att säkerställa att allt går rätt till kommer volontärerna gå i par, legitimera sig och ha med bevis på att man kommer från Svenska kyrkan. För att du ska slippa lämna ut kort eller kontanter vid matinköp kommer du att få en faktura i efterhand från Tyresö kommun (gäller än så länge endast inköp från mataffär).

Hjälp till isolerade

De som är i behov av hjälp kan anmäla sig via ett formulär, eller ringa in till kommunens Servicecenter och få hjälp med att fylla i formuläret. Är det många som behöver hjälp kommer vi att prioritera efter hur stort behovet är.

Behöver du hjälp? Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
eller ring kommunens Servicecenter på 08-578 291 00

Vill du göra en insats? Anmäl dig som volontär härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eller någon att prata med

Känner du dig isolerad och behöver någon att bara prata med, erbjuder Svenska kyrkan i Tyresö också möjlighet att boka samtal via telefon med präst eller diakon.

Vill du prata med en präst eller diakon, boka samtal härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Annika Röed
Senast uppdaterad: 17 april 2020
Upp