19 februari 2020

Satsning på idrott ska stärka barns självförtroende

Tyresö kommun påbörjar nu ett samarbete med organisationen Idrott utan gränser och fastighetsbolaget Wallenstam för att minska utanförskap och stärka barns självförtroende. Metoden går ut på att låta idrott bli en väg in i gemenskap för barn och ungdomar.

Idrott utan gränser har redan samarbete med flera andra kommuner för att hjälpa barn till en bättre framtid. Grundaren Admir Lukacevic startade verksamheten efter att själv som sjuåring kommit till Sverige och växt upp i ett område där han hade svårt att se möjligheter för framtiden. För honom blev idrott en kraft till förändring. Idrott utan gränser jobbar med metoden att trovärdiga förebilder ska berömma och bekräfta varje barn så att de vågar delta aktivt och skapa sociala relationer. Barn som mår bra presterar också bättre i skolan.

Först ut i Tyresö är Njupkärrs skola och Nyboda skola med sammanlagt drygt 700 elever.

Johan Ahlkvist

Johan Ahlkvist, skolchef grundskola

- Det känns väldigt roligt att vi inom skolan får möjlighet att bidra i det viktiga arbetet med att skapa en meningsfull fritid för våra elever. En aktiv fritid ger barn och elever utrymme att växa, något som vi vet även kan ge positiva ringar på vattnet i kunskapsutvecklingen, säger Johan Ahlkvist, skolchef grundskola i Tyresö kommun.

Förutom samverkan med Idrott utan gränser har Tyresö kommun även inlett samarbete med Stockholmsidrotten och Tyresö FF för att bidra till att öka antalet flickor som är aktiva inom idrott i Granängsringen med omnejd.

Sidan publicerad av: Annika Röed
Senast uppdaterad: 19 februari 2020
Upp