12 februari 2020

Brand på Tyresö skola samt Nyboda fritidsgård

Natten till den 12 februari har det brunnit i Tyresö skola samt i Nyboda fritidsgård. Båda bränderna är släckta. Tyresös skolas högstadium håller stängt även på torsdagen.

Tyresö skola höll öppet för årskurs F-6 under onsdagen, men verksamheten på högstadiet var stängd. Alla elever som kom till skolan möttes upp av personal på skolgården under morgonen.

Även under torsdagen är skolan stängd för högstadiet. Vårdnadshavare uppmanas att registera all frånvaro i Vklass som vanligt, så att skolan vet att alla nåtts av informationen. Fortsatt information från skolan till vårdnadshavare publiceras i Vklass.

Nybodas fritidsgårds verksamhet flyttas nu till Café Bonza. Nybodas fritidsklubb har öppet, men man kommer använda andra lokaler i eller nära Nyboda skola.

Kameraövervakning på kommunens högstadieskolor

– Nattens händelser gör mig ordentligt arg och upprörd och vi tar det här på allra största allvar. Kommunen kommer nu utöka kameraövervakningen så att det finns kameror på kommunens samtliga högstadieskolor samt rörelseaktiverad belysning på lämpliga platser. Vi har också gett kommundirektören i uppdrag att återinföra fältassistenter. Jag vill samtidigt tacka den medborgare som tidigt upptäckte och larmade under småtimmarna, det snabba agerandet är ovärderligt, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 12 februari 2020
Upp