11 februari 2020

Gerd Söderlind vinnare i Tyresös funkisfestival

Den 10 februari hölls Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Det blev en riktig festkväll som lockade en publik på 300 personer. Tretton bidrag gav järnet på Tyresö gymnasiums scen − och när juryn överlagt korades en vinnare: Gerd Söderlind med låten Liv.

Gerd Söderlind, i mitten, vinnare av Funkisfestivalen 2020.

− Jag är helt imponerad av mig själv för jag trodde aldrig att jag skulle klara av att vinna Funkisfestivalen. Det här är verkligen en av de bästa dagarna av mitt liv! säger Gerd Söderlind.

Samtliga deltagare, från vänster: Perdaniel Söderlind, Lena Löwgren, Nathalie Gustafsson, Alex Giles, Gerd Söderlind, Kent Tiilama, Marita Söderlind, Rebecka Keuter, Nina Saarilehto, Maria Brun, Maria Brolund, Lena Kamrin, och Ernst Cederholm.

300 personer njöt av showen!

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och den entusiastiska Tyresöpubliken fick njuta av tretton fantastiska framträdanden. Allt ifrån schlagerlåtar till filmmusik och ljuva ballader. Samtliga deltagare sjöng live, ackompanjerade av en professionell orkester.

− Jag valde min låt för att det är en Carolalåt, berättar Gerd. Carola är min förebild. Jag har övat i flera månader på låten. Jag har tittat mycket på ”Så mycket bättre” på tv och så jag också gjort om lite i låten. Slutet av låten gjorde jag om så att det blir mitt eget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lena Löwgren med "Jag ljuger så bra"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isak Lundin och Tobbe Blom.

Konferencier för kvällen var tv-personligheten och trollkarlen Tobbe Blom (Tobbe Trollkarl) och Tyresöprofilen Isak Lundin.

Juryn, som bestod av Johan Wållberg (operasångare), Emmalina Blomberg (skådespelare), Helena Karlsson (teaterlärare), och Thomas Claesson (före detta deltagare i Funkisfestivalen) fick ett hårt jobb med att välja ut en enda vinnare bland alla bidrag.
Juryns motivering inför prisutdelningen löd:

För ett mycket proffsigt och kraftfullt framträdande, där varje ord fylls med känsla och uttryck. En genuin och klar stjärna – vinnare i Tyresös deltävling av Funkisfestivalen 2020 är Gerd Söderlind!

Gerd kommer nu att få representera Tyresö vidare i Funkisfestivalen. Först i en semifinal på Nalen i Stockholm i april, och sedan förhoppningsvis som ett av de bidrag som deltar i den stora riksfinalen på Waterfront i Stockholm den 24 augusti.

− Det här är tredje gången jag är med i Funkisfestivalen och nu ska jag till Nalen! Jag ska vara på de största scenerna, som jag alltid har drömt om − det är helt underbart, säger Gerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ernst Cederholm med "Eloise".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maria Brolund med "Slå dig fri"

Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje, och deltävlingarna ute i landet anordnas i samarbete med de deltagande kommunerna. På plats under kvällen var Tyresös kommundirektör.

Stefan Hollmark


− Vilken show − tack alla deltagare för den fantastiska föreställningen ni bjudit oss i publiken på! Den här upplevelsen kommer jag att bära jag med mig länge. Funkisfestivalen har på de tre år vi anordnat tävlingen verkligen blivit hela Tyresös fest − och är numera ett av kommunens viktigaste årliga arrangemang, som ger varje deltagare chansen att få stå i centrum och visa sin unika kapacitet. En oerhört viktig satsning, säger Stefan Hollmark, kommundirektör i Tyresö.

Innan Gerd gick hem för att fira vinsten, ville hon passa på att framföra sin uppskattning till alla som stöttat henne.

− Jag vill tacka publiken här i kväll som har stöttat mig, ni är underbara! Och så vill jag tacka mitt jobb som peppat mig genom hela tävlingen. Ni har varit det bästa stödet kan man ha, avslutar Gerd Söderlind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nina Saarilehto framförde låten "Bröder"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marita Söderlind med "Reflection"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uppskattad mellanakt! Akrobatik med Circus Gränslös.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tobbetrollkarl hann med att trolla för publiken också!

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 11 februari 2020
Upp