08 oktober 2019

"Brand i skola djupt oroande"

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jannice Rockstroh (S), kommundirektör Stefan Hollmark, kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) samt skolchef Johan Ahlkvist på plats utanför det utsatta klassrummet på Tyresö skola.

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) ser mycket allvarligt på branden i ett klassrum på Tyresö skola natten till tisdagen.

– Jag ser väldigt allvarligt på det som har hänt och är djupt oroad. Det pågår redan idag ett trygghetsskapande arbete, bland annat har vi väktarbilar som ronderar. Kommunen har nu beställt utökad trygghetsskapande väktarrondering från och med ikväll som kommer rondera alla kvällar och nätter. Nu kommer vi se över vilka ytterligare åtgärder som behöver vidtas, säger Anita Mattsson.

Delar av skolan är avstängda under tisdagen, främst på grund av rökutveckling i samband med branden. Skolans fritidsverksamhet håller öppet hela dagen, och utflykter genomförs som planerat. I övrigt är skolan stängd för årskurs 4-9, men personal finns på plats och tar hand om alla de elever som ändå är i skolan. Ingen elev skickas hem utan att vårdnadshavare är kontaktade. Vårdnadshavare kommer informeras löpande via Vklass.

–Jag har besökt skolan nu på förmiddagen och är väldigt imponerad av hur bra skolan har skött det hela. Även den uppmärksamme väktaren som larmade och började släcka är värd en stor eloge, säger Anita Mattsson.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 8 oktober 2019
Upp