12 augusti 2019

Läs tidningar från hela världen - gratis!

En man sitter vid ett bord och håller i en läsplatta. En bok ligger uppslagen på bordet och det står en kaffekopp bredvid.

Foto: Pixabay

Nu är det enkelt att läsa tidningar och tidskrifter digitalt. Med hjälp av ditt bibliotekskort hos Tyresö bibliotek, och via appen Pressreader, får du tillgång till 5 000 olika dagstidningar och tidskrifter på 60 olika språk.

Detta innebär att du redan i dag kan läsa dagstidningar som till exempel Svenska dagbladet, The Washington Post, Le Monde och Asharq Al-Awsat samt tidskrifter som Forskning & Framsteg, Vego och Forbes.

Så här använder du appen Pressreader

Ladda ner appen Pressreader som finns gratis på App Store och Google Play.

När du är på biblioteket loggar du in på appen via bibliotekets nätverk. När du öppnar appen känner den av att du är på ett bibliotek. En grön kaffekopp i appen visar att du är korrekt ansluten. Nu kan du läsa och ladda ner valfritt antal tidningar.

Lämnar du biblioteket kan du fortsätta ladda ner nya tidningar hemifrån under tre dygn (72 timmar). Det går bra att låna en dator eller surfplatta på biblioteket eller ta med sig en egen.

Om du är hemma eller utanför biblioteket loggar du in på bibliotekets hemsida: http://bibliotek.tyreso.se Länk till annan webbplats.

Sidan med Pressreader hittar du under Vi erbjuder/Fria webbresurser.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 12 augusti 2019
Upp