14 februari 2019

Ny rådgivningstelefon kring alkohol och droger för ungdomar och föräldrar

Nu har MiniMaria infört en rådgivningstelefon för dig som är ung där du kan få hjälp och stöd. Rådgivningstelefonen är också till för oroliga föräldrar eller andra närstående.

MiniMaria i Tyresö är en mottagning som vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 20 år, som har funderingar kring eller problem kopplade till alkohol eller droger. MiniMaria erbjuder råd, stöd och behandling för ungdomar och familjer.

Tonårstjej som skickar sms.

Ring MiniMarias rådgivningstelefon

Du som ungdom är välkommen att ringa MiniMarias rådgivningstelefon oavsett om det bara gäller funderingar kring alkohol och droger, eller om du har fått problem med alkohol eller droger. Du kan ringa både om det handlar om dig själv eller om det är en kompis, förälder eller annan närstående du är orolig för.

Rådgivningstelefonen är också till för oroliga föräldrar, eller andra anhöriga, som behöver råd och stöd kring barnets förhållande till alkohol och droger. Ditt barn behöver inte ha problem för att du ska kontakta MiniMarias rådgivning. Även om det bara handlar om frågor och funderingar är du som förälder varmt välkommen att ringa.

MiniMarias rådgivningstelefon: 08-578 280 54 eller 08-578 280 55.

Telefonen är bemannad måndag till torsdag 08.00-16.30, fredag  08.00-15.00.

Om vi inte svarar kan du tala in ett meddelande och be om att få bli uppringd.
Det går bra att vara anonym när du ringer.
Du kan också nå MiniMarias rådgivning via e-post: minimaria@tyreso.se

Samarbete med landstinget

MiniMaria är ett samarbete mellan Tyresö kommun och landstinget. På mottagningen, som ligger på Regnbågsgatan 8 i centrala Tyresö (samma hus som Bollmora vårdcentral), arbetar två behandlare och en sjuksköterska. I rådgivningstelefonen svarar behandlare Stina Sjöstrand och Anton Lindström.

Mer om MiniMaria Tyresö

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 18 februari 2019
Upp