Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här
05 februari 2019

Inget okontrollerat kött i kommunens kök

Med anledning av medieuppgifter om att okontrollerat polskt kött har serverats i Stockholms skolor, vill kommunen förtydliga att inget sådant kött har serverats i Tyresös kommunala skolor.

- Vi har särskilt kontrollerat detta med Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund idag för att säkerställa att sådant kött inte har serverats i våra kommunala kök, säger Elin Waltersson, gastronomisk chef i Tyresö kommun.

Kommunen upphandlar livsmedel tillsammans med Haninge och Nynäshamn och har som krav i upphandlingen att produkterna ska följa delar av svensk djurskyddslagstiftning, så som antibiotikaanvändning, transporttid till slakt och slaktmetod.

Kommunen har sedan 1 oktober 2018 också avsatt särskilda medel för köp av svenskt kött för att stötta svenska bönder efter sommarens torka.

Sidan publicerad av: Charlotta Janson Josephsson
Senast uppdaterad: 6 februari 2019
Upp