22 januari 2019

Moises Rumie vinnare i Tyresös Funkisfestival

Den 21 januari hölls Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Det blev en succékväll som drog en publik på nästan 300 personer. Tio bidrag rockade loss på Tyresö gymnasiums scen − och när juryn överlagt stod vinnaren klar: Moises Rumie med låten Heaven.

Moises Rumie - vinnare av Tyresös deltävling i Funkisfestivalen 2019

− Jag har lite blandade känslor just nu, vi var många bra talanger som slogs om vinsten, men mest är jag jätteglad för att jag vann! Utan tvekan, säger Moises Rumie.

Linnéa Johansson med låten "Cha-La Head-Cha-La"

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och den engagerade Tyresöpubliken fick njuta av tio fantastiska nummer. Allt ifrån dansbandshits och rock till japansk animefilm-musik.

Samtliga deltagare sjöng live, ackompanjerade av en professionell orkester.

"Kär och galen" med Lena Löwgren

Konferencier för kvällen var tv-personligheten Nina Hjelmkvist och Tyresöprofilen Elias Moberg.

Juryn, som bestod av Jonathan Näslund (dansare), Hanna Westerling (modeskapare), och Anna Landström (sångare), hade mycket svårt att välja en vinnare. Men efter hård överläggning stod Moises Rumie som segrare. Juryns motivering löd:

Det krävs stort mod och professionalism för att våga stå på en scen − från första steget upp tills att låten är slut, och det har du. Genom fantastisk närvaro och otrolig sång sjöng du dig rakt in i våra hjärtan!

Vinnarögonblicket!

− Jag har lyssnat mycket på Bryan Adams genom åren och är uppvuxen med låten Heaven som jag sjöng. Ikväll framförde jag den för min familj; min mamma, mina två bröder och min syster som är här i publiken. De blev totallyckliga för min skull när jag vann, berättar Moises Rumie.

Glittrande besökare

Moises kommer nu att få representera Tyresö vidare i Funkisfestivalen. Först i en semifinal på Nalen i Stockholm i april, och sedan förhoppningsvis som ett av de tolv bidragen i den stora riksfinalen på Waterfront Building i Stockholm den 26 augusti.

− Det känns som att det kommer att bli en större press i semifinalen, till skillnad mot denna deltävlingen. Men jag ska göra mitt bästa för Tyresö! Jag har Tyresö i mitt hjärta, säger Moises Rumie.

Gerd Söderlind bjöd publiken på Ted Gärdestads klassiker "Himlen är oskyldigt blå"

Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje och deltävlingarna ute i landet anordnas i samarbete med de deltagande kommunerna. På plats under kvällen var Iréne Hededal, chef på förvaltningen för liv och hälsa i Tyresö.

− Jag är så glad att vi nu för andra året har en Funkisfestival i Tyresö! Det är möjligt tack vare ett utvecklat samarbete mellan många som jobbar i Tyresö kommun, i olika verksamheter. Det var en fantastisk upplevelse att få se alla duktiga tävlande som verkligen bjöd på en show ikväll, säger Iréne Hededal.

Alla tillsammans på scenen. Till vänster juryn med Jonathan Näslund, Hanna Westerling och Anna Landström. Längst fram konferenciererna Elias Moberg och Nina Hjelmkvist. Deltagarna från vänster: Thomas Claesson, Gerd Söderlind, Lena Löwgren, Maria Brolund, Marita Söderlind, Moises Rumie, Kent Tiilama, Nina Saarilehto, Malin Hedström och Linnéa Johansson.

Publiken på nästan 300 personer fick njuta av en riktig musikfest!

Maria Brolund, Nina Saarilehto, Kent Tiilama, och Malin Hedström

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 28 januari 2019
Upp