02 januari 2019

Läget efter stormen i Tyresö

Natten till onsdag drog stormen Alfrida in över Stockholmsområdet och Tyresö. Nu återstår att nedfallna träd tas om hand.

Där omkullfallna träd från privata fastighetsägare har spärrat väg och har akutsågats av kommunen, har fastighetsägaren skyldighet att ta bort ris och virke som är lämnat i diken. Vi ser att detta görs så fort som möjligt för om vi får snö kommer det att försvåra snöröjningen.

Information från Vattenfall

Träd på ledningar

Vattenfall Eldstribution är tacksamma för om de som ser träd på ligger på ledningar anmäler det till telefon 020-82 58 58länk till annan webbplats. Tänk på att aldrig gå fram till en elledning som fallit till marken då den kan vara strömförande. Försök inte själv att ta bort träd som blåst omkull på en elledning.

Frågor om ersättning och skadestånd

Vattenfall Eldistribution ger avbrottsersättning beroende på strömavbrottets längd. Du har som kund möjlighet att göra en skadeanmälan för att begära ersättning för boende på hotell, skadad mat, milersättning för resor till följd av elavbrottet, din lunch på restaurang mm.
Läs mer här: Skadeanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Störningsinformation

Aktuell störningsinformation finns på: http://www.vattenfalleldistribution.se/sv/stromavbrott.htmlänk till annan webbplats, där läget uppdateras löpande.

Dessutom kan appen "Avbrottsinfo" laddas ned kostnadsfritt på Google App Storelänk till annan webbplats eller i Mac App Storelänk till annan webbplats.

Vattenfall Eldistributions Facebook-sida uppdateras löpande: https://www.facebook.com/VattenfallEldistribution/länk till annan webbplats


Träd på fiberledningar

På vissa ställen ligger träd över fiberledningar- inte el- och då måste ni som fastighetsägare ringa och felanmäla det till Scanova på tel: 020-505000länk till annan webbplats. Det är alltså deras ansvar att ordna med omkullvält tråd på dessa ställen inte kommunen eller Vattenfall.


Bilder från Stormens verkan

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 5 januari 2019
Upp