06 mars 2018

Välkommen till nya tyreso.se!

Här är Tyresö kommuns nya externa webbplats – med mindre fokus på nyheter och mer på service. Och ett luftigare utseende med större textstorlek och en ljusare färgskala. Hoppas du gillar det!

Tyresö kommuns nya webbplats.

Tyresö kommuns nya webbplats. Foto: Karl Schriver-Abeln.

Stora delar av innehållet på den gamla kommunala webbplatsen har fått följa med till den nya – men inte allt. Vi har städat: tagit bort sällan besökta sidor, strukit ner långa och krångliga texter och slagit ihop innehåll.

Mycket är färdigt, men vi är inte helt nöjda utan kommer att fortsätta arbeta med att förbättra texter och annat innehåll även efter lanseringsdagen.

Enkelt att rapportera fel

Här nedanför kan du läsa om de viktigaste nyheterna på nya webben. Men klicka gärna runt på webben och hör av dig om du hittar några konstigheter så rättar vi till dem så fort vi kan.

Längst ner på de flesta webbsidorna finns en grön ruta där du anonymt kan tycka till om innehållet på just den sidan. Är något i texten felaktigt eller svårt att förstå? Saknas något? Är någon länk trasig?

Om du vill ha svar på din synpunkt måste du skriva din e-postadress.

Navigation och design

Nya tyreso.se har färre nivåer, det behövs alltså inte lika många klick för att hitta sidor längre ner i strukturen.

Designmässigt är nya tyreso.se luftigare än den gamla webbplatsen. Några få ljusa färger kontrasterar till Tyresö kommuns mörkblå huvudfärg. Och storleken på texten är större än tidigare. 

Startsidan

Nytt på startsidan är "Gå direkt" – länkar till sidor som vi vet att många letar efter. Dem kan vi ändra och byta ut så ofta det behövs. Till exempel kan vi ha "Åka skidor" på vintern och "Bada" på sommaren.

Även sidfoten innehåller länkar till sådant som många efterfrågar. Där finns kontaktuppgifter, länkar till Facebook och andra sociala medier samt snabblänkar till bland annat kommunens digitala karta, och till formulär där du kan lämna synpunkter.

Genomgångssidor

Via "Förskola och skola" och de andra sex ingångarna på startsidan kommer du till överskådliga genomgångssidor där du enkelt kan klicka vidare till det du söker. Dessa länksidor innebär ett nytt sätt att navigera på webbplatsen. De traditionella länkarna i vänsterspalten är borta.

Vanliga webbsidor

Webbsidorna består av endast en spalt med innehåll. Det finns alltså ingen vänstermeny och inga länkar i högerspalten.

Fem portaler

Våra portaler har fått en ny design med bland annat nya färger. Fyra av portalerna som fanns på gamla webbplatsen finns även på nya tyreso.se:

En helt ny portal är "Stadsutveckling Tyresö" – en stadsbyggnadsportal som riktar sig till både medborgare och byggaktörer. Där finns information om vad som planeras och byggs i större skala i Tyresö kommun. Där finns också alla kommunens detaljplaner och översiktsplanen som visar hur kommunen ska utvecklas på sikt.

Stadsutveckling Tyresö

Portaler som ersätts av vanliga webbsidor

Vissa portaler finns inte kvar på nya tyreso.se. Innehållet i dessa portaler finns på vanliga webbsidor. Det gäller exempelvis skolornas och förskolornas portaler som nu har ersatts av vanliga webbsidor, en för varje förskola och skola. Du når sidorna via ingången "Förskola och skola". Eller klicka direkt på länkarna här nedanför:

Alla förskolor

Alla grundskolor

Även innehållet i dessa tidigare portaler hittar du nu på olika webbsidor: Kommunal hemtjänst, Studie- och yrkesvägledning, Utförare, Norra Tyresö Centrum, Ung och Senior.

Har du frågor?

Kontakta webmaster@tyreso.se

Sidan publicerad av: webmaster@tyreso.se
Senast uppdaterad: 17 augusti 2018
Upp