21 december 2023

Bli röstmottagare i valet till Europaparlamentet

Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. I januari/februari kommer du kunna anmäla ditt intresse av att arbeta som röstmottagare i Tyresö.

Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, en förmåga att vara serviceinriktad, samt höga krav på noggrannhet. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i röstlokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden. Efter vallokalens stängning granskas och räknas rösterna.

Ingen tidigare erfarenhet krävs

Som röstmottagare krävs ingen tidigare erfarenhet. Du måste vara minst 18 år och tala god svenska. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val. Utbildningen är cirka 1,5-2 timmar lång kvällstid. Är ni fler från samma familj som anmäler er kommer ni att få arbeta i olika vallokaler.

Du får ersättning

För din insats får du ett skattepliktigt arvode som varierar beroende på arbetad tid och den roll du har i vallokalen. Rollen du får i vallokalen bestäms både av dina eventuella tidigare erfarenheter av att jobba i vallokal och dina önskemål.

Fyll i intresseanmälan

Håll utkik på webben och annons i Mitt i Tyresö – i januari/februari 2024 kommer du att kunna skicka in din intresseanmälan.

Mer om valet till Europaparlamentet

Kontakt

val@tyreso.se

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 21 december 2023