22 september 2023

Vad gör du om krisen är här?

Hur kan du förbereda dig? Vad är ditt ansvar och vad är kommunens ansvar vid en kris? Kom och prata krisberedskap med oss. Och missa inte Herman Geijers föreläsning om zombieapokalypsen.

Kommunen övar krisberedskap

Under Beredskapsveckan 25 september – 1 oktober kommer kommunen att öva kriskommunikation tillsammans med Länsstyrelsen och andra viktiga aktörer i samhället.

Krislåda Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Testa din krisberedskap

Du kan själv öva krisberedskap. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram en folder med sju uppdrag att genomföra under en vecka för att se hur du klarar det utifrån din nuvarande verklighet. Syftet är att vara bättre förberedd vid olika krissituationer.

Ladda ner foldern Sju dagar , 653.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Besök en av våra trygghetspunkter

Under Beredskapsveckan öppnar vi en av kommunens tio trygghetspunkter där vi visar hur det skulle kunna se ut vid en kris. Kom och prata krisberedskap med oss, vilket ansvar har kommunen vid en kris och vad har du för ansvar, se hur en krislåda kan se ut, kika på vår karta och se bland annat var i Tyresö trygghetspunkterna och skyddsrummen finns.

Läs mer om skyddsrum på MSB:s webbplats Länk till annan webbplats.

När: Onsdag 27 och fredag 29 september kl 11-13
Var: Bio Forellen i Tyresö centrum (Bollmora torg)

Läs mer om krisberedskapen i kommunen Länk till annan webbplats.

Herman Geijer

Herman Geijer

Hur överlever du zombieapokalypsen?

Föreläsaren, författaren och folkbildaren Herman Geijer tar sin utgångspunkt i en oväntad katastrofsituation och berättar hur du bäst förbereder dig för det värsta. Han är zombieöverlevnadsexperten som med humor och allvar använder zombier som metafor för att beskriva kriser och katastrofer.

När: Onsdag 27 september kl 17-19, du behöver inte anmäla dig
Var: Biblioteket i Tyresö Centrum

För dig som företagare

Vad har företag för roll och ansvar under en kris? Hur kan företag bidra till ett robust och motståndskraftigt samhälle vid fredstida kriser, höjd beredskap och ytterst i krig?

Carl Rådestad från MSB berättar mer om civil beredskap på ett frukostmöte för företagare onsdag 11 oktober. Anmäl dig senast den 6 oktober.

Läs mer om frukostmötet och anmälan

Om Beredskapsveckan

Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan) är en årlig informationsinsats som genomförs under vecka 39. Varje år har Beredskapsveckan ett tema och årets tema är öva.

Den har en tradition sedan 2017 av att samla en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats vid samma tidpunkt.

Beredskapsveckan är en del av MSB:s uppdrag att öka människors motståndskraft inför kriser och krig och genomförs över hela landet.

Läs mer om Beredskapsveckan på MSB:s webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 september 2023