01 februari 2019

Få koll på din ekonomi

Efter alla de utgifter som december och januari ofta innebär är det lätt att drabbas av en ekonomisk baksmälla. På Tyresö kommun kan du få hjälp att hamna på rätt köl igen.

Tyresö kommun erbjuder ekonomisk rådgivning som är opartisk och kostnadsfri. Rådgivningen riktar sig inte bara till dig som hamnat i skuldfällan. Även du som känner oro över vardagens utgifter och vill få mer kontroll kan få hjälp.

Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri. Tillsammans gör du och rådgivaren en enkel sammanställning av ditt ekonomiska läge. Ni tar också fram en bild av hur din ekonomi kan se ut i framtiden. Därefter går ni vidare med en strategi för hur du bäst möter de ekonomiska förändringar som väntar dig. Du kan även få hjälp med sammanställningen genom att använda Konsumentverkets budgetkalkyl.

ammanställningen kan du mejla till kommunens budget- och skuldrådgivare och använda som underlag för ett samtal om dina utgifter.
Tyresö kommun för inget register över dem som kommer för budget- och skuldrådgivning. Om du önskar kan du vara anonym.

Få rådgivning på distans med bildtelefoni

Budget och skuldrådgivaren Gert Johansson kan du kontakta på telefon, e-post, brev eller personligt besök. Nu kan du även möta honom på distans, till exempel hemifrån eller från kontoret. Med hjälp av bildtelefoni kan ni tillsammans göra en ekonomisk sammanställning, diskutera och komma fram till en strategi.

Du kan även få hjälp med att skriva brev, göra beräkningar och fylla i mallar eller ansökningar. För det behöver du dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling och kamera.

På tyreso.se kan du också testa din ekonomi med fem snabba frågor.

Här hittar du Tyresö kommuns budget- och skuldrådgivning

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 1 februari 2019