26 oktober 2018

Han är ny ordförande i kommunfullmäktige

Under kommunfullmäktiges sammanträde torsdag den 25 oktober valdes Anders Linder (S) till kommunfullmäktiges nya ordförande i Tyresö.

Anders Linder


Under kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagen valdes Anders Linder (S) till kommunfullmäktiges nya ordförande i Tyresö. Han har lång politisk erfarenhet i Tyresö, bland annat var han kommunalråd 1995-1998. Den senaste mandatperioden var han andre vice ordförande i kommunfullmäktige. Han har bott i kommunen sedan barnsben.

- Det är ett stort ansvar och ett viktigt uppdrag att vara ledamot i kommunfullmäktige, men det stannar inte där – vi är även demokratins lokala budbärare. Som ålderspresident – eller president som jag väljer att förkorta det – så förväntar jag mig en debatt där åsikter bryts mot varandra, men som andas respekt och saklighet. Presidiets roll är att se till att vi har en schysst ton – det ska vara roligt i kommunfullmäktige. Till våra sammanträden är alla inbjudna och vi ska se till att budskapen går fram och skapar intresse till våra uppdragsgivare - Tyresöborna, sa han i sitt inledningsanförande.

Till kommunfullmäktiges förste vice ordförande valdes Christina Melzén (L), andre vice ordförande blev Sonja Gustafsson (M).

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 26 oktober 2018