12 oktober 2018

Inga bluffakturor i Tyresö

Tyresö kommun har fått positiv respons på sitt arbete med hållbara köp. Vi är den enda kommunen i länet som inte betalar några bluffakturor, enligt Uppdrag Granskning som har granskat kommuner och andra myndigheter.

Hillevi Hedberg

- Med stöd av kommundirektör och ledningsgrupp så har vi arbetat för att få färre beställare i kommunen, som istället kan mer. Risken att utsättas för blufföretag minskar, vilket gör att vi har en bättre kontroll än många andra kommuner, säger Hillevi Hedberg, kommunens enhetschef för ekonomiservice i en intervju för SVT.

Alla fakturor i Tyresö granskas centralt. Kommunen har också sedan länge använt sig av extern hjälp. Ett företag granskar att nya leverantörer till exempel har F-skatt och att de inte finns på Svensk handels varningslista.

- Det innebär inte att vi inte kan göra fel, det är den mänskliga faktorn som kan göra att man råkar ut för blufföretag. Vi jobbar för ett gott medarbetarklimat och försöker se till att våra medarbetare har de rätta redskapen för sina uppgifter.

- Jag vill verkligen tacka alla våra medarbetare för sina noggranna ansträngningar att granska varenda faktura så inget felaktigt släpps igenom, de gör ett bra jobb för våra kommuninnevånare, säger Hillevi Hedberg.

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 15 oktober 2018
Upp