17 november 2017

Tyresö visade upp sitt kvalitetsarbete

Tyresö kommun ställde ut på Kvalitetsmässan i Göteborg 14-16 november. Det var många som besökte montern för att diskutera kommuners kvalitetsarbete och testa vår kvalitetsverkstad.

Kvalitetsmässan i Göteborg

Kvalitetscontroller Robert Sirviö samtalar med besökare vid Tyresö kommuns monter på Kvalitetsmässan 2017.

Kvalitetsmässan är en stor mötesplats för offentliga sektor. Den är Europas största konferens- och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Den genomförs vartannat år och lockar tusentals besökare med cirka 150 utställare och mängder av seminarier.

Under mässan utses Sveriges kvalitetskommun av Sveriges Kommuner och Landsting och i år var Tyresö en av de nominerade kommunerna. De övriga var Vallentuna, Upplands Väsby, Västerås, Örnsköldsvik och den vinnande kommunen Helsingborg.

- Tyresö kommun har arbetat länge och målmedvetet med kvalitets­arbete. Fokus på Tyresöborna har alltid varit vägledande för både politik och verksamheter. Vi är oerhört stolta över att vi blev nominerade.
För oss är kvalitetsarbetet ett utmärkt sätt att driva verksamhetsutveckling. Det är ingen quick fix, utan ett långsiktigt och systematiskt arbete, säger Bo Renman, kommundirektör.

Kvalitetsverkstad med snurr på hjulen

I Tyresö kommuns monter fanns en kvalitetsverkstad. Här visualiserades kommunens arbete med hjälp av kugghjul för att visa hur allt hänger ihop. Besökarna - de flesta från andra kommuner och myndigheter - kunde själva bidra med nya kugghjul och komma med förslag på utveckling och förändringar.

- Tyresö har kommit långt, men vi kan fortfarande bli bättre. Nu ska vi ta klivet från planering till ännu mer analys och verkstad. Vi vill och tänker vinna det här priset. Frågan är inte om – utan när, säger Bo Renman.

Tyresö kommuns kvalitetsarbete

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 1 mars 2018
Upp