13 december 2023

Vårens föräldrastödsprogram!

Även om vi älskar våra barn mer än allt annat, kan det ibland vara utmanande och svårt att vara förälder. Tyresö kommun genomför kostnadsfria träffar för att stärka relationen mellan föräldrar och barn i olika åldrar. Våra program har olika inriktningar och är kostnadsfria. Här hittar du vårens kurser!

JohnŽr BildbyrŚ AB+46 8 644 83 30www.johner.seinfo@johner.sesales@johner.se

”Älskade förbannade tonåring”

Tonåringen talar inte längre med dig, är alltid sur, hjälper inte till hemma, bråkar med sina syskon eller vill bara vara med sina vänner. Du kanske känner igen dig? De här träffarna är perfekta för alla i Tyresö med tonårsbarn, inte bara de som har problem med sina ungdomar. Under fyra träffar går vi igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen sig i. Små grupper, fyra träffar med återträff.

Kursen startar 18 januari. Läs mer här.

Komet

Komet är ett föräldraträningsprogram som bygger på att förbättra kommunikationen och relationen mellan dig som förälder och ditt barn. En Komet-grupp består av 6–11 föräldrar, vi träffas en gång i veckan under åtta veckor.

Komet 3–11

För er som har barn 3–11 år och upplever att ni ofta hamnar i konflikter. Syftet med är att istället öka det positiva samspelet mellan förälder och barn.

Läs mer och anmäl dig här.

Komet 12–18

För er som är tonårsförälder och som vill få en lugnare relation med er tonåring. I en Kometgrupp får du praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma.

Inga kurser genomförs våren 2024.

Föräldrautbildning - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är en kurs som är till för att stärka relationen mellan dig och ditt/dina barn. Kursen riktar sig till föräldrar med barn i åldrarna 0-12 år. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. Kursen består av fyra gruppträffar.

Kurserna våren 2024 är fullbokade. Läs mer om ABC här.

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 13 december 2023