02 maj 2023

LSS-boendet Villa Bansjön invigt

Den 28 april invigde Tyresö kommun ett nytt LSS-boende vid namn Villa Bansjön. Boendet har stora öppna ytor för social samvaro, paketerat i en modern och miljövänlig träbyggnad som samspelar med omgivningen.

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson klipper invigningsbandet med Joachim Wagner på JMW Bygg och Fastighets AB.

Anita Mattsson och Joachim Wagner klipper invigningsbandet.

− Äntligen är Villa Bansjön på plats! Det är det tredje LSS-boendet som byggts på kort tid. Varje LSS-boende är byggt med själ och hjärta där vi förenar estetik med funktion för att skapa boendemöjligheter för ett aktivt liv, säger Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, som invigningstalade och klippte bandet tillsammans med Joachim Wagner på JMW Bygg och Fastighets AB.

Villa Bansjön

Villa Bansjön

Villa Bansjön är byggt för personer med funktionsnedsättning som behöver ett boende utifrån LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Gruppboendet har sex lägenheter och flera gemensamhetsutrymmen och erbjuder en optimal planlösning för sociala aktiviteter och ett aktivt liv, såväl inomhus som utomhus.

Ett vardagsrum i Villa Bansjön

Boendet är inrett i harmoniska färger med många ytor för samvaro.

John Henrikssor hälsar välkomna

John Henriksson hälsar alla gäster välkomna till invigningen.

Även äldre- och omsorgsförvaltningens chef John Henriksson var på plats.

− Snart flyttar de första hyresgästerna in i detta möjligheternas hus, och till er vill jag bara säga; Välkomna hem! Jag hoppas att ni ska trivas och må bra här och känna att Villa Bansjön är er fasta och trygga punkt i tillvaron, säger John Henriksson.

Sidan publicerad av: Marielle Landell
Senast uppdaterad: 2 maj 2023