08 juni 2021

Kopp och själ – ny träffpunkt för dig som är 65+

Måndag 14 juni öppnas dörrarna till Kopp och själ, Tyresös första öppna kommunala träffpunkt för seniorer. Kopp och själ ligger centralt intill centrum i helt nyrenoverade lokaler. Här får alla Tyresöbor över 65 år möjlighet att knyta sociala kontakter och ha en aktiv fritid, med många olika aktiviteter att välja på. Utöver de organiserade aktiviteterna är alla gäster välkomna för att umgås och fika, läsa tidningar, måla, låna dator och mycket annat.

Anita Mattsson och Maj-Britt Ekstrand

Bandklippning av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson och Maj-Britt Ekstrand, senior Tyresöbo.

Kopp och själ ligger invid Bollmoradalens kyrka på Kyrkogränd 14 i centrala Tyresö och kommer att ha öppet alla vardagar. Här kan du som vill vara med i olika gruppaktiviteter, såsom gymnastik, bio, konserter, frågesport med mera. På Kopp och själ kan du också delta i olika former av temasamtal och föreläsningar.

Invigning en vecka innan öppning

Kopp och själ invigdes den 8 juni av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson tillsammans med Maj-Britt Ekstrand, 97 år, en av Tyresös seniorer som längtat efter att träffpunkten ska öppna.

– Det är verkligen bra att det öppnar en träffpunkt för oss äldre i Tyresö. Det känns skönt att ha något att gå till, och det ska bli så roligt att få vara med på aktiviteterna som kommer att anordnas, säger Maj-Britt Ekstrand.

– Det är väldigt roligt att Tyresös första öppna kommunala träffpunkt för äldre nu äntligen kan öppna. För mig har det varit en väldigt angelägen fråga eftersom träffpunkter gör det möjligt med social samvaro som gör att man blir mindre ensam och faktiskt mår bättre. Jag är också glad för det fina samarbetet gällande lokalen med Tyresö församling, som gör att vi kan ha lokaler som ligger helt perfekt, centralt i Tyresö. Framöver hoppas jag att vi snart kan komma igång med fler träffpunkter även i andra delar av kommunen, säger Anita Mattsson.

Kopp och själs nyrenoverade lokaler

Öppettider

Träffpunkten kommer att ha öppet måndag till fredag klockan 10.00-15.00, under hela sommaren.

Kopp och själ är alltid bemannad med en värd. Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Förboka ditt besök

I pandemitider behöver antalet gäster som besöker träffpunkten begränsas, för att minska risken för smittspridning. Aktiviteterna kommer dessutom att förläggas utomhus, i närheten av träffpunkten, så långt det går.

Du som vill komma på besök på Kopp och själ behöver därför förboka ditt besök. Det gör du genom att ringa till Gustaf Rosenberg, som är samordnare för träffpunkten. Tel: 08-578 281 28.

Tyresö kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Regeringens beslut kring antalet deltagare vid allmänna sammankomster. När smittläget är bättre kommer Kopp och själ att öppna upp och alla besökare kan då komma utan att förboka sig.

Kopp och själ har en egen sida på tyreso.se, där scheman för organiserade aktiviteter kommer att läggas upp framöver.

Kopp och själs sida på tyreso.se

Senast uppdaterad: 10 juni 2021