20 november 2020

Skärpta råd – rekommendation att avstå från besök på Tyresös vård- och omsorgsboenden

De skärpta allmänna råden som införts i Stockholms län innebär att regionens invånare ska undvika fysisk kontakt med andra än de man bor med. Av omsorg om de boende på Tyresös vård- och omsorgsboenden rekommenderar Tyresö kommun därför att du avstår från besök på boendena.

Efter beslut av Folkhälsomyndigheten infördes den 29 oktober skärpta allmänna råd i Stockholms län, på grund av den kraftigt ökande smittspridningen av covid-19. De skärpta råden gäller fram till och med den 13 december, men kan komma att förlängas. Råden innefattar att var och en, om möjligt, bör undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

Av omsorg om de boendes hälsa rekommenderar Tyresö kommun dig därför att avstå från att besöka Tyresös vård- och omsorgsboenden i nuläget.

Fortsatt kontakt med boende

Håll gärna kontakten med varandra genom att ringa; via telefon- eller videosamtal. Kontakta din närståendes vård- och omsorgsboende om ni behöver hjälp med teknik eller utrustning för att kunna prata med varandra. Våra medarbetare kommer att göra allt för att se till att du och din närstående ska kunna upprätthålla kontakten med varandra, även under tiden för de skärpta råden.

Läs mer om de skärpta allmänna råden på Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 20 november 2020