10 september 2020

Nytt vård- och omsorgsboende öppnar i Tyresö

Den 14 september öppnar vård- och omsorgsboendet Villa Fornudden i Tyresö. Boendet, som ligger i framkant när det gäller välfärdsteknik och har ett naturskönt läge intill Drevviken, drivs av privata utföraren Vardaga. Tyresö har nu fem vård- och omsorgsboenden i kommunen − och fler kommer att öppnas inom de närmaste åren för att möta Tyresöbornas framtida behov.

Villa Fornudden (drönarbild från augusti månad).

Villa Fornudden har 60 boendeplatser av varav Tyresö kommun har upphandlat 40 platser.

Det känns otroligt bra att vi i kommunen nu får ytterligare ett vård- och omsorgsboende med modern standard, bra miljö för de boende och en god arbetsmiljö för de anställda. De extra boendeplatserna vi nu kan erbjuda är viktiga för att möta kommande behov, och satsningen gör att vi kommit ännu en bit mot vårt mål; att leverera en omsorg med guldkant till Tyresöborna, säger Tony Thorén ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Tyresö.

Inriktning och läge

Villa Fornudden består av sex avdelningar fördelat på tre våningsplan. Fyra av avdelningarna är inriktade på omsorg om personer med kognitiva sjukdomar, exempelvis demenssjukdomar. Boendet ligger intill Fornuddsparken och Drevviken i Trollbäcken, vilket kommer att ge de boende möjlighet till trevliga utflykter i närområdet. Till huset hör två trädgårdar, flertalet balkonger och en rymlig takterrass.

Digitala lösningar och aktiv vardag

Villa Fornudden är anpassat för nyttjande av olika former av välfärdsteknik så som surfplattor, VR-teknik och utrustning för videosamtal. Här arbetar också en aktivitetssamordnare, som planerar och anordnar aktiviteter så att de boende får möjlighet till en aktiv livsstil. Merparten av maten lagas på plats i varje avdelnings kök.

De första hyresgästerna flyttar in på Villa Fornudden den 14 september.

Senast uppdaterad: 10 september 2020