27 augusti 2020

LSS-boendet Villa Strandvägen invigt

Den 27 augusti invigde Tyresö kommun ett nytt och modernt gruppboende vid namn Villa Strandvägen. Huset är byggt utifrån ett hållbarhetsperspektiv och förenar funktion med estetik. Här får de boende goda förutsättningar för ett aktivt liv, med stora öppna ytor för social samvaro och rymliga lägenheter.

Lisa Neidemark och Anita Mattson klipper bandet.

Villa Strandvägen invigdes av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson tillsammans med blivande hyresgästen Lisa Neidemark.

− Det känns jättebra att jag ska bo här! När jag var här förra torsdagen och tittade kände jag direkt att jag ville bo här − det är så vackert överallt, säger 29-åriga Lisa Neidemark som inom kort flyttar in på Villa Strandvägen.

Villa Strandvägen ligger i Tyresö Strand och är byggt för personer med funktionsnedsättning som behöver ett boende utifrån LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Gruppboendet har sex lägenheter och flera gemensamhetsutrymmen och erbjuder en optimal planlösning för sociala aktiviteter, både inomhus och utomhus.

Byggnaden är konstruerad av korslimmat trä och har sedumtak, vilket går hand i hand med Tyresö kommuns hållbarhetsperspektiv. Villla Strandvägens första hyresgäster flyttar in den 1 september.

Senast uppdaterad: 28 augusti 2020