05 juni 2020

Nydanande LSS-boendet Villa Stjärnvägen invigt

Den 5 juni invigde Tyresö kommun ett nytt LSS-boende vid namn Villa Stjärnvägen. Boendet är det första i sitt slag i Tyresö, med stora öppna ytor för social samvaro, paketerat i en modern och miljövänlig träbyggnad som samspelar med omgivningen.

− Äntligen är Tyresös modernaste LSS-boende på plats! Villa Stjärnvägen är byggt med både själ och hjärta och banar vägen för ett nytt sätt tänka kring gruppboende, där vi förenat estetik med funktion för att skapa ett samtida boende för ett aktivt liv, säger Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, som invigningstalade och klippte bandet tillsammans med Urban Selling, en av de boende som inom kort flyttar in.

Villa Stjärnvägen ligger i Hanviken och är byggt för personer med funktionsnedsättning som behöver ett boende utifrån LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Gruppboendet har sex lägenheter och flera gemensamhetsutrymmen och erbjuder en optimal planlösning för sociala aktiviteter och ett aktivt liv, såväl inomhus som utomhus.

Byggnaden är konstruerad av korslimmat trä och har sedumtak, vilket går hand i hand med Tyresö kommuns hållbarhetsperspektiv.

Även äldre- och omsorgsförvaltningens chef John Henriksson var på plats.

− Om några dagar flyttar de första hyresgästerna in i detta möjligheternas hus, och till er vill jag bara säga; Välkomna hem! Jag hoppas att ni ska trivas och må bra här och känna att Villa Stjärnvägen är er fasta och trygga punkt i tillvaron, säger John Henriksson.

Urban Selling och Anita Mattson klipper bandet.

Senast uppdaterad: 8 juni 2020