01 april 2020

Stöd till familjer i en turbulent tid

Coronavirusets framfart har förändrat vardagen för oss alla. Många familjer spenderar nu mer tid hemma tillsammans, vilket kan vara mysigt, men också ansträngande. Förändrade rutiner, oro och stress kan lätt leda till konflikter. Ibland kan man därför behöva hjälp av en utomstående samtalspartner för att sortera tankar och komma vidare. På resursenheten har du möjlighet att prata med en familjebehandlare för att få stöd i föräldraskapet.

I dessa tider då vi spenderar mer tid med varandra än vanligt, kan problem som tidigare legat under ytan lättare komma fram och orsaka obalans i familjen − och det kan ibland vara svårt att veta hur man som förälder ska agera. På resursenheten har du som förälder möjlighet att få prata om er familjesituation med någon av våra erfarna familjebehandlare.

I nuläget erbjuder vi i första hand rådgivning på telefon, men vi har även möjlighet att boka råd- och stödsamtal på plats i våra lokaler.

Stödet är kostnadsfritt och det journalförs eller registreras inte. Känner du att du och din familj behöver hjälp på något sätt, tveka inte att kontakta resursenheten på Tyresö kommun.

Kontakt

Varmt välkommen att höra av dig per telefon: 08-578 296 02.
Om vi inte kan svara kan du lämna ett meddelande på telefonsvararen, så ringer vi upp så snart vi kan.

Läs mer om stödsamtalen här Länk till annan webbplats.

Relaterade länkar

Rädda barnen – så pratar du med barn om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Bris – frågor och svar om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 9 april 2020