04 december 2019

Tyresö kommun söker jourhem

Har du hjärtat på rätta stället och känner ett engagemang för att hjälpa barn och unga? Då kan uppdraget som jourhem för Tyresö kommun passa dig.

Ett jourhem tar emot barn i ett akut läge, och ibland behöver barnet kunna flytta in med bara några timmars varsel. Vi söker familjer som vill ta emot barn i alla åldrar, framförallt syskonpar.

Familjevården letar just nu efter personer eller familjer som är intresserade av att vara jourhem och som bor i, eller i närheten av Tyresö. Andra delar av Stockholmsområdet kan också vara aktuellt. Det viktiga är att du har en trygg och stabil livssituation samt tid och engagemang för uppdraget.

Jourhem en trygg tillvaro

En jourhemsplacering är en tillfällig lösning. Under tiden som barnet bor i jourhemmet utreder socialtjänsten barnets behov och situation. Jourhemmet har som uppgift att ge barnet daglig omsorg, en trygg tillvaro och ett känslomässigt stöd. Det är viktigt att jourhemmet ser till att barnet känner sig som en medlem i familjen under tiden för placeringen, trots att det handlar om en begränsad tidsperiod.

Mamma med barn vid Albysjön.

Jourhem ser olika ut

Ett jourhem kan vara såväl en person som en familj. Tyresö kommun har både jourhem där någon av de vuxna är hemma på heltid, och jourhem där de vuxna arbetar i olika omfattning. Önskvärt är att någon av de vuxna i jourhemmet har flexibla arbetstider, detta för att kunna ta emot barn med kort varsel och att kunna delta i uppföljningar och andra eventuella möten under dagtid. Som jourhem har man alltid möjlighet att tacka ja eller nej vid varje specifik förfrågan.

Våra jourhem har rätt till stöd och handledning. Tyresö kommun erbjuder både enskilt stöd genom jourhemssekreterare och möjlighet att delta i en samtalsgrupp. Våra jourhem erbjuds även regelbundet utbildningar och föreläsningar.

Läs mer och anmäl intresse

För att bli jourhem behöver socialtjänsten utreda den sökandes samt den sökandes eventuella partners förutsättningar att ta emot ett barn i hemmet.

Läs mer och anmäl ditt intresse för att bli jourhem

Du är också varmt välkommen att kontakta familjevårdsenheten direkt för mer information. Våra socialsekreterare når du på telefon: 08-578 296 48 eller
08-578 295 56, eller via mail: familjevarden@tyreso.se

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 4 december 2019
Upp