23 mars 2018

Invigning av äldreboendet Villa Basilika

Den 22 mars invigdes Tyresös nya vård- och omsorgsboende Villa Basilika med pompa och ståt. Villa Basilika, som ligger centralt i Tyresö, har plats för 63 boende och är speciellt utformat för personer med demenssjukdom.

Invigning av Villa Basilika 22 mars 2018

Foto: Mikael Onegård

Vård- och omsorgsboendet Villa Basilika ligger på Basilikagränd 1 i Tyresö och drivs av privata utföraren Vardaga. Tyresö kommun har upphandlat samtliga platser på Villa Basilika och inflyttning till boendet har redan börjat. I dagsläget bor här 39 personer och senare i vår kommer alla 63 boende att vara inflyttade och klara.

Under invigningen höll kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl ett tal där han sade;

− Tyresö strävar efter att ha Sveriges modernaste äldreomsorg – med bra boendemiljöer, bra arbetsmiljö, kvalificerad personal, god omvårdnad och vällagad och välsmakande mat. När vi nu idag inviger Villa Basilika tar vi ett stort steg i rätt riktning mot att nå våra mål.

Därefter invigde Fredrik Saweståhl officiellt Villa Basilika genom att klippa det berömda bandet.

Perfekt för hundälskaren
Den som tycker om djur och natur har stor chans att trivas på Villa Basilika. Hit är nämligen även hundar välkomna att flytta med sina hussar och mattar. Och så småningom kommer höns att finnas ute i trädgården. Inredningen på boendet är helt anpassad efter de boendes behov men är samtidigt inspirerad av funktionell nordisk design.

− Jag får dagligen höra från våra nyinflyttade boende och deras anhöriga att de är så glada över vår fina och moderna innemiljö. De tycker att det är spännande med ett nytt hus, ett helt nytt boende med estetiskt tilltalande inredning – och de flesta verkar glädjande nog redan känna sig ganska hemmastadda här. Något annat som våra boende uppskattar är att vi lagar mat från grunden i egna kök på varje avdelning, säger Patrik Döl, verksamhetschef på Villa Basilika.

Mer fest väntar!
Bandklippning i all ära, men den riktigt storslagna festen väntar runt knuten. De boende och deras anhöriga kommer att få en egen sprakande invigningsfest i mitten på april, där självaste Lill-Babs kommer att stå för underhållningen, vilket många av de boende ser fram emot.

Senast uppdaterad: 23 mars 2018