07 februari 2024

Nu kontrolleras förskole- och fritidshemsavgiften för 2022

Nu genomför Tyresö kommun en avgiftskontroll för de familjer som hade förskola och/eller fritidshem under 2022. Nytt för i år är att du kan beräkna din preliminära förskole- och fritidshemsavgift med en ny tjänst!

De inkomstuppgifter familjerna lämnat jämförs med deklarerad inkomst hos Skatteverket. Det är en rättvise- och trygghetsfråga att alla betalar rätt avgift enligt den taxa som gäller.

Om ingen inkomst registrerats eller om rutan för maxtaxa har kryssats i omfattas du inte av avgiftskontrollen gällande inkomst, men är fortfarande med gällande placeringen.

Om en familj har betalat för lite skickas en faktura ut på skillnaden, och om en familj har betalat för mycket görs en återbetalning. Fakturan eller återbetalningen kommer till den person i hushållet som stod på fakturan under 2022.

Information samt faktura till de som debiterats för lite i avgift för 2022 skickas ut i februari. Återbetalning till de som debiterats för mycket i avgift för 2022 sker under mars.

Avgift i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Länk till annan webbplats.

Nu kan du själv beräkna din månadsavgift

Det finns en ny tjänst på hemsidan där du själv lätt kan beräkna din preliminära månadsavgift gällande förskola och /eller fritidshem.
Fyll i hushållets skattepliktiga månadsinkomst innan skatt, välj hur många barn du har i verksamheten och vilken grund barnen har.

Beräkna förskole- och fritidshemsavgift Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: barn-utb@tyreso.se
Senast uppdaterad: 8 februari 2024